Utasítások a bilincsek használatához

- 2021-06-08-

Bár a bilincs az emelőberendezés része, szerepét nem lehet alábecsülni. Elengedhetetlen az emelés során. A bilincs saját felhasználási körrel és funkcionális jellemzőkkel rendelkezik, ezért egyértelműen meg kell érteni.

Először is meg kell értenünk az alkalmazást és a működést

1. A bilincs végső terhelése és alkalmazási köre képezi a bilincs kísérleti ellenőrzésének és alkalmazásának alapját, és tilos a túlterhelés.

2. Az emelés során az emelni tilos tárgyak ütköznek és ütődnek.

3. Az emelési folyamatnak a lehető legstabilabbnak kell lennie, és senki sem állhat vagy adhatja át az alábbi árut, hogy megakadályozza az áru leesését és az emberek sérülését.

4. Használat előtt meg kell próbálni felemelni a bilincseket. Az emelési pontot ugyanazon a függőleges vonalon kell kiválasztani, mint az emelési súly súlypontja.

5. A bilincs végső terhelési együtthatója magas és alacsony hőmérsékletű környezetben

6. Az emelni kívánt tárgy és a bilincscsappal összekapcsolt egyéb kötélzet tartozékainak vastagsága nem lehet kisebb, mint a csap átmérője. A bilincs használatakor figyelni kell a bilincs szerkezetére gyakorolt ​​hatás feszültségirányára. Ha nem felel meg a feszültségkövetelményeknek, akkor a bilincs megengedett határterhelése jelentősen csökken.

Karbantartás és karbantartás

1. A bilincs nem halmozódhat fel, nemhogy a nyomás felhalmozódása, hogy elkerüljük a bilincs deformációját.

2. Ha a csat testén repedések és deformációk vannak, a heveder és a hevítés módszerét nem szabad a bilincs javítására használni.

3. A bilincs megjelenését védeni kell a rozsdától, és nem tárolható savas, lúg, só, vegyi gáz, nedves és magas hőmérsékletű környezetben.

4. A bilincset speciálisan kijelölt személynek kell szellőző és száraz helyen tárolnia.

A bilincset ki kell cserélni, ha bizonyos mértékben használják.

(1) Az alábbi feltételek bármelyike ​​esetén az árut le kell cserélni vagy selejtezni.

2. Ha a bilincs testének deformációja meghaladja a 10 ^-t, az alkatrészeket ki kell cserélni vagy selejtezni.

3. Ha a korrózió és a kopás meghaladja a névleges méret 10% -át, az alkatrészeket ki kell cserélni vagy selejtezni kell.

4. Ha a bilincs testén és a csap tengelyén repedések vannak a hibaérzékelésen keresztül, azokat ki kell cserélni vagy el kell dobni.

5. A bilincs testének és a csap tengelyének jelentős deformációja esetén az érvénytelen.

6. Ha az emberi szem repedéseket és repedéseket talál, az alkatrészeket ki kell cserélni vagy el kell dobni